ANKARA / ETİMESGUT - Şehit Erkan Tümer İlkokulu

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir.      Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara güveninin göstergesidir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek liderdir.

23 Nisan Ulusal Egemelik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

Mrt

Şehit Erkan Tümer İlkokulu olarak son hafta etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz oyuncak kermesinde elde ettiğimiz geliri

LÖSEV 'e bağışlamıştık. Lösev yetkilileri bugün okulumuza ziyarette bulunarak öğrencilerimize  "Lösemi" ve LÖSEV hakkında eğitim verdiler.

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Mrt

OKULUMUZDA 1-7 MART DEPREM HAFTASI KAPSAMINDA "DEPREM TAHLİYE TATBİKATI" YAPILMIŞTIR.

Mrt

Okulda Orman Projesi kapsamında aylık etkinliğimiz sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketiminin önemine dikkat çekmek amacıyla hazırladığımız"Mevsiminde Tüketelim"etkinliği öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü.

Mrt

Veli-Öğretmen Birlikte Okuyor Projesi Kapsamında Akademisyen Buluşması ve Sertifika Töreni

Mrt

3.sınıf öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde Rahmi Koç Müzesine eğlenceli ve eğitici bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan "En İyi Cümle/Afiş Yarışması"nda  4/F  sınıfı öğrencimiz Elif Feryal SOYSAL Etimesgut İlçe birincisi seçilmiştir. Öğrencimizi ve öğretmeniz Aysun BULUREL'i tebrik ediyoruz.

Kas

Çocuklarımızın daha ileriye gidebilmesi için canla başla çalışan öğretmenlerimize saygı ve minnetlerimizi sunarız. Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü SEVGİ, SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ...

Kas

"Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir."

Türkiye'de "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir." kuralını devlet yönetimine yerleştiren ve demokrasiyi taçlandıran cumhuriyetin ilanının üzerinden 100 yıl geçti. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

29 Ekim 2023 Pazar saat 10.00'da gerçekleşecek olan Cumhuriyet'imizin 100. yılı kutlama programımıza tüm velilerimiz ve halkımız davetlidir.

Ekm

27 Aralık 1919'da Temsil Heyeti'nin Ankara'ya gelmesi ile, bu şehir Millî Mücadele'nin karargâhı olmuştu. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Ankara'da açılmasıyla yeni Türk devletinin temelleri atıldı. Kurtuluş Savaşı buradan yönetildi. Böylece Ankara, fiilen başkent durumuna geldi.

Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasından sonra. İtilâf Devletleri'nin askerleri İstanbul'dan çekildiler. İstanbul'un işgalden kurtulması ile yeni devletin başkentinin neresi olacağı tartışılmaya başlandı. Bazı kişiler İstanbul'un başkent yapılmasını istiyorlardı. Ancak meclisin Ankara'da açılması, buraya fiilen hükümet merkezi olma niteliği kazandırmıştı. Ayrıca Ankara, Türkiye'nin merkezinde, askerî ve coğrafî özellikleriyle başkent olabilecek konumdaydı.

İsmet Paşa (İnönü), bir kanun teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu. "Türkiye Devleti'nin başkenti Ankara'dır." şeklindeki bir maddelik kanun teklifi kabul edildi (13 Ekim 1923). Kanunun yürürlüğe girmesiyle Ankara yeni Türk devletinin başkenti oldu.

13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ